Jak to możliwe, że największa fanka twarogu, a na blogu nie ma placków z nim? No i już są waniliowe placuszki budyniowe.
Waniliowe placuszki budyniowe – Składniki:
160g twarogu trójkąt (u mnie półtłusty Delikate)
1 jajko
50g jogurtu naturalnego (2 łyżki)
20g łyżki budyniu waniliowego (2 łyżki)
10g łyżka mąki pszennej (1 łyżka)
Przygotowanie:
Blendujemy składniki i smażymy na suchej patelni na mniejszym ogniu. Najlepiej z jednej strony pod przykryciem, wtedy lepiej odchodzą. Z przepisu wychodzi 10 placuszków.
Ania radzi:
Placki przewracamy jak zaczną pojawiać się pęcherzyki.
Zamiast budyniu możesz dodać mąkę ziemniaczaną i ewentualnie ziarenka wanilii.
Zamiast mąki pszennej dodaj jaglaną, orkiszową, albo kukurydzianą.
Możesz zrobić z twarogu z wiaderka. Dodaj więcej mąki.
Będą dobre na wynos (tak myślę :))
Wyszły przepyszne!!!! Całe szczęście zrobiłam od razu z podwójnej porcji 🤣