Waniliowe placuszki budyniowe

You are currently viewing Waniliowe placuszki budyniowe

Jak to możliwe, że największa fanka twarogu, a na blogu nie ma placków z nim? No i już są waniliowe placuszki budyniowe.

Waniliowe placuszki budyniowe – Składniki:

160g twarogu trójkąt (u mnie półtłusty Delikate)
1 jajko
50g jogurtu naturalnego (2 łyżki)
20g łyżki budyniu waniliowego (2 łyżki)
10g łyżka mąki pszennej (1 łyżka)

Przygotowanie:

Blendujemy składniki i smażymy na suchej patelni na mniejszym ogniu. Najlepiej z jednej strony pod przykryciem, wtedy lepiej odchodzą. Z przepisu wychodzi 10 placuszków.

Ania radzi:

Placki przewracamy jak zaczną pojawiać się pęcherzyki.

Zamiast budyniu możesz dodać mąkę ziemniaczaną i ewentualnie ziarenka wanilii.

Zamiast mąki pszennej dodaj jaglaną, orkiszową, albo kukurydzianą.

Możesz zrobić z twarogu z wiaderka. Dodaj więcej mąki.

Będą dobre na wynos (tak myślę :))

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

8 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Laima

Wyszły przepyszne!!!! Całe szczęście zrobiłam od razu z podwójnej porcji 🤣

Weronika

A bez twarogu wyjdą? Bo córcia galaktozemiczka i unikam na ilu a jeszcze nie kupowałam weganskiego, a wsyztsjie przepis na placuszki są z twarogiem

Karina

Bardzo smaczne! 😉

Dagmara

Dzisiaj zrobiłam placuszki waniliowe po raz pierwszy, ale już wiem, że nie ostatni. Rewelacja!