Tofusianka 🥣💜🤩 – taką nazwę sobie wymyśliłam dla tej pysznej miseczki 😋😋.
Taka niby owsianka, ale trochę pudding.
Róbcie na śniadanie, kolację albo jako deser, bo to jest pyszneee 😋💪.
Tofusianka – Składniki:
350ml mleka/napoju roślinnego
80g płatków owsianych (8 łyżek)
130g tofu
10 daktyli (można więcej 😋)
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem, dodajemy daktyle i gotujemy kilka minut aż płatki wchłoną płyny. Dodajemy tofu, kakao i blendujemy. Podałam z owocami i posypałam sezamem. Porcja dla mamy i dziecka.
Ania radzi:
Podczas blendowania możesz dolać trochę mleka/wody, jeśli wolisz rzadszą konsystencję.
Będą pasować tutaj śliwki podduszone z cynamonem i masło orzechowe 💜🤩.
Można zapakować do słoiczka jako drugie śniadanie.
A jak już przekonałam Cię do tofu to koniecznie spróbuj serniczków z tofu bez jajka i nabiału 😋.
Skąd te foremki w kształcie serca?