Serowa frittata ze szpinakiem i cukinią

You are currently viewing Serowa frittata ze szpinakiem i cukinią

Serowa frittata ze szpinakiem i cukinią to szybki pomysł na śniadanie lub kolację 💚🤤.

Jajka to jedno z najbardziej wartościowych śniadań, a my jemy je niemal codziennie w każdej formie, a ostatnio bardzo posmakowała nam ta frittata.

Serowa frittata ze szpinakiem i cukinią – Składniki:

6 jajek

3 łyżki parmezanu

pół mniejszej cukinii

2 garście szpinaku

ser feta i parmezan na górę

masło do wysmarowania formy (lub inny tłuszcz)

gałka muszkatołowa, pieprz, sól*

Przygotowanie:

Cukinie ścieramy na grubszych oczkach, szpinak kroimy. Roztrzepujemy jajka, dodajemy parmezan, przyprawy i wylewamy masę do formy. Posypujemy fetą i parmezanem. Pieczemy w 180 st. ok. 25 min. Porcja dla mamy, taty i dziecka.

Ania radzi:

Przed rokiem zrób w osobnej kokilce bez serów, dodaj pokruszony twaróg do masy.

Polecam spróbować połączeń:

podsmażony boczek z cebulą i jarmużem🥓,

szpinak, suszone pomidory, łosoś 🐟,

pomidor, mozzarella, bazylia 🍅.

A może masz swoje ulubione połączenie? 🤔😜

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Paulina

A czy szpinak suszone pomidory łosos wtedy wszystko tez surowe zalać jajkiem i do piekarnika ??
Mam 13mczne dziecko i zastanawiam się czy mogę podać parmezan ?

Monika

Wielkie dzięki za ten przepis! W ciągu miesiąca pojawił się u nas już 3 razy – jest idealny do zrobienia wieczorem, a odgrzania rano. Zabieram go też do pracy i odgrzewam w mikrofali bez uszczerbku w smaku.