Placuszki twarogowe z mango są bardzo delikatne, na pewno Wam posmakują i Waszym maluszkom. Spróbuj również drugiej wersji – Placki z kaszy manny.
Składniki:
1 jajko
70g kaszy manny
70ml mleka*
50g twarogu*
¼ średniego mango (2-3 łyżki)
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka roztopionego masła*
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Kaszę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 10 minut. Mango kroimy w kostkę. Blendujemy twaróg z jajkiem, dodajemy kasze mannę, masło (rozpuszczam w mikrofalówce), proszek do pieczenia, mango i mieszamy. Smażymy bez tłuszczu na średnim ogniu.
Z przepisu wyszło ok10 placków. Porcja dla mamy i dziecka.
*przy alergii na BMK użyj mleka roślinnego, pomiń twaróg i zwiększ proporcje: 100g kaszy, 100ml mleka roślinnego. Zamiast masła możesz dać olej kokosowy, albo pominąć tłuszcz jeżeli masz patelnie która nie przywiera.
Hej czy mogę dodać mango mrozone?(najpierw rozmroze je)