Makaron z pietruszkowym pesto i mozzarellą kochamy bo pesto robi się szybko (wiadomo:)), jest zdrowe i pyszne,a dodatkowo część możesz zamrozić.
Składniki:
makaron (u nas 100g dla mamy i dziecka)
mozzarella (wg uznania)
pesto
Pesto:
3 pęczki pietruszki
ząbek czosnku
6 łyżek oliwy
1 łyżka oleju z czarnuszki (można pominąć i dać łyżkę oliwy więcej)
3 łyżki zmielonych nasion słonecznika
Przygotowanie:
Blendujemy składniki na pesto i mieszamy z ugotowanym makaronem, dodajemy mozzarellę.
Ania radzi:
Możesz podać bez mozzarelli od początku rozszerzania diety(zawiera sól). Możesz przygotować wtedy z wartościowszym makaronem np z soczewicy.
Jaki olej z czarnuszki polecasz? Będę wdzięczna za odpowiedź