Makaron z pietruszkowym pesto i mozzarellą

You are currently viewing Makaron z pietruszkowym pesto i mozzarellą

Makaron z pietruszkowym pesto i mozzarellą kochamy bo pesto robi się szybko (wiadomo:)), jest zdrowe i pyszne,a dodatkowo część możesz zamrozić.

Składniki:

makaron (u nas 100g dla mamy i dziecka)

mozzarella (wg uznania)

pesto

Pesto:

3 pęczki pietruszki

ząbek czosnku

6 łyżek oliwy

1 łyżka oleju z czarnuszki (można pominąć i dać łyżkę oliwy więcej)

3 łyżki zmielonych nasion słonecznika

Przygotowanie:

Blendujemy składniki na pesto i mieszamy z ugotowanym makaronem, dodajemy mozzarellę.

Ania radzi:

Możesz podać bez mozzarelli od początku rozszerzania diety(zawiera sól). Możesz przygotować wtedy z wartościowszym makaronem np z soczewicy.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Anna

Jaki olej z czarnuszki polecasz? Będę wdzięczna za odpowiedź