Kids Berliso truskawkowe, wg mnie smakuję lepiej niż oryginał. Spróbujcie i się przekonajcie.
Składniki:
50g ryżu (pół woreczka)
300ml mleka krowiego i wody pół na pół *
40ml wody + 10g mąki ziemniaczanej (1 łyżka)
Dodatkowo:
kilka truskawek świeżych lub mrożonych
Przygotowanie:
Gotujemy ryż 10 min dłużej niż na opakowaniu. Ryż musi mieć na koniec gotowania konsystencję jak risotto. W razie potrzeby dolać jeszcze mleka. Pod koniec dodajemy wymieszaną mąkę z wodą i energicznie mieszamy.
Na dól nakładamy rozdrobnione widelcem truskawki (mrożone chwilę gotujemy w małej ilości wody). Na truskawki nakładamy ryż. Najlepiej smakuje tego samego dnia 🙂
Porcja dla mamy i dziecka. Do swojej dodałam miód.
*przy alergii zamień mleko na napój roślinny
Klikając Tag: „deser w słoiczku” na dole strony, wyświetlą się wszystkie przepisy z serii Kids 😉
Pyszny ten ryż, zrobiłam z podsmażonymi śliwkami i ułożyłam warstwowo, ryż, owoce, ryż, owoce, bardzo smaczne i na śniadanie i na deser. Lubię śniadania na słodko ale bez białego cukru, słodzone albo owocami świętymi albo suszonymi. Twoje przepisy czarują , są doskonale👍😆