Czemu ja wcześniej na to nie wpadłam jak Lila nie lubiła papryki, a kochała jajka, żeby wtedy zaserwować jajo w papryce.
Takie proste, a takie dobreee.
Do tego pasta z twarożkiem, suszonymi pomidorami i bazylią.
To było genialne połączenie.
Jajo w papryce – Składniki:
kilka plastrów papryki
jajko
szczypiorek
pieprz
Przygotowanie:
Paprykę pokroiłam w plastry, dodałam 3-4 łyżki wody na patelnię i dusiłam pod przykryciem aż była miękka. Jajko roztrzepałam, dodałam pokrojony drobno szczypiorek i pieprz. Masę jajeczną nalałam łyżeczką do środka papryki i trzymałam pod przykryciem ok. 3 minut. Z 1 jajka wyszło tyle co na zdjęciu.
Ania radzi:
Paprykę możesz podsmażyć, jeśli chcesz. Do masy jajecznej dodaj ulubione przyprawy np. papryka słodka, czy czosnek niedźwiedzi.