Jagodowo-śmietankowe serniczki, czyli kolejna odsłona szybkiego deseru dla najmłodszych, uwierzcie, że będą się zajadać 🙂 Idealny też deser dla niespodziewanych gości 🙂
Składniki:
200g twarogu (polecam Piątnica albo Wieluń)
1 jajko
15g budyniu śmietankowego (1 czubata łyżka)
40 ml śmietanki 30%
+2 łyżki jagód (u mnie mrożone)+1 łyżeczka budyniu śmietankowego
Przygotowanie:
Składniki w temperaturze pokojowej. Blendujemy krótko wszystkie składniki. Przekładamy 4 łyżki masy i blendujemy z jagodami i łyżeczką budyniu. Przelewamy do kokilek. Nakładamy po 1 łyżce masy śmietankowej i 1 łyżce jagodowej (jagodowa jest rzadka).
Pieczemy 25 min w 170 stopniach.
Z przepisu wyszło 6szt. Swoje dosłodziłam.
Foremki kupiłam w Pepco, można zrobić w silikonowej formie na muffinki.
Spróbuj też wersji jogurtowej i przeczytaj moje rady co zrobić, żeby serniczki ładnie się upiekły 😉
Zrobiłam,wyszły pychotki😋😋Dzięki za kolejny super przepis😍