Brownie fasolowe ze śliwką i truskawką

You are currently viewing Brownie fasolowe ze śliwką i truskawką

Brownie fasolowe ze śliwką i truskawką to najlepsze ciasto fasolowe jakie udało mi się zrobić. Jak komuś nie powiecie, że tam jest fasola to na pewno sam nie zgadnie 😉

Składniki:

puszka czerwonej fasoli

200g banana (średni banan ma 120g)

5 daktyli (możesz więcej)

30g masła orzechowego

3 łyżki kakao (u mnie czarne)

2 jajka

Przygotowanie:

Daktyle zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut. Fasolę dobrze przepłukać pod bieżącą wodą i zblendować z pozostałymi składnikami. Na górę dałam śliwkę i truskawkę. Pieczemy w 180 st. 45 minut na środkowej półce bez termoobiegu.

*przy alergii na BJ pomiń jajka, daj pół banana więcej.

fasolowe ciasto ze sliwka i truskawka

Ania radzi:

Możesz użyć innych owoców (mogą być mrożone, nie trzeba rozmrażać, tylko nie za dużo), albo zrobić wersję bez. Zawsze jak robię ciasto przekładam do małej kokilki Lilce, a swoją jeszcze dosładzam. Nie musisz dosładzać, dorzuć więcej daktyli.

Do wersji dla dorosłych polecam dodać kilka kostek startej czekolady gorzkiej, albo mlecznej.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
5 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Julia

bardzo smaczne 🙂

Ola

Faktycznie bardzo smaczne brownie fasolowe i słodziutkie, kiedyś robiłam z innego przepisu i nie smakowało mi a to jest przepyszne najął jeszcze dodam owoce następnym razem to myśle , ze będzie jeszcze lepsze( tym razem baz niczego). Polecam👍😁Ach często korzystam z Twoich Aniu przepisow i co mam napisać są cudowne i jakie zdrowe, super❤️

Żaneta

Czy zamiast daktyli można użyć syropu z daktyli? Jeśli tak to w jakiej ilości?;-)