Delikatne kluseczki z ricotty

You are currently viewing Delikatne kluseczki z ricotty

Mięciutkie, delikatne kluseczki z RICOTTY. Polecam w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Mogą być też dodatkiem do obiadu. A więcej kluseczek znajdziesz pod tym linkiem.

Delikatne kluseczki z ricotty – Składniki:

1 jajko

150g ricotty

100g puree z dyni*

80g mąki pszennej/orkiszowej jasnej

szczypta cynamonu, wanilii

Przygotowanie:

Mieszamy składniki. Wodę zagotowujemy, zmniejszamy ogień i wrzucamy kluseczki. Gotujemy 3 min. na średnim ogniu. Polałam miodem z masłem, posypałam pokrojonymi orzechami macadamia. Wyszło 12 szt. (chyba 🙃).

Ania radzi:

*Puree z dyni możesz zamienić na puree z batata lub banana.

Najbezpieczniej wrzucić 1 kluskę, żeby się upewnić, czy masa jest dobra 😉 Dla Malucha pomiń miód, a orzechy daj w formie masła orzechowego. Pysznie będą smakować z prażonym jabłkiem.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze