Kiedy masz ochotę na szybki deser, blendujesz składniki i po kilku minutach możesz już mieć kokosowo-jagodowy serniczek.
Ten serniczek wyjdzie z każdego sera 🙂
Składniki:
1 jajko
1 łyżka budyniu śmietankowego
150-200g twarogu (u mnie 165g)
1 łyżka wiórek kokosowych
1 łyżka jagód (u mnie mrożone)
(dla siebie coś do posłodzenia)
Przygotowanie :
Blendujemy, (oprócz wiórków i jagód), dodajemy jagody i wiórki kokosowe i mieszamy. Przelewamy do głębszej miski i wkładamy do mikrofalówki na ok 5 minut.
Ja włączam na 3 min, czekam chwilę i potem na 2.
Ania radzi:
Możesz użyć dowolnego twarogu, jeżeli będzie to twaróg w trójkącie to serniczek wyjdzie zbity, ja użyłam twarogu Pilos.
Jeżeli chcesz upiec w piekarniku to lepiej z większej porcji, polecam dodać do sernika z białą czekoladą wiórki kokosowe i jagody, albo zrobić wersję jak w przepisie 😉
W przepisie surowe jajko i potem do mikrofolowki czy to ok? Wyjdzie tak jak powinno być? 😊😊 pozdrawiam serdecznie