Makaron z czerwonej soczewicy z czosnkiem masłem i tymiankiem

You are currently viewing Makaron z czerwonej soczewicy z czosnkiem masłem i tymiankiem

Tutaj nie potrzeba proporcji, dodajesz tyle składników ile uważasz. Pamiętaj, że najprostsze dania są najlepsze. Makaron z czerwonej soczewicy z czosnkiem, masłem i tymiankiem to prosty obiad, który zrobisz w kilka minut. Takie kochamy!

Składniki:

200g makaronu (Lila miała z czerwonej soczewicy, my pszenny)

2 ząbki czosnku

2 łyżki masła

świeży tymianek

parmezan, sól, pieprz*

Przygotowanie:

Makaron gotujemy, odsączamy, wrzucamy do garnka, dodajemy przeciśnięty czosnek, masło i mieszamy, na końcu tymianek. Odkładam Lilce i do naszej dodaję parmezan, sól, pieprz.

Ania radzi:

Tymianek najlepiej obcina się nożyczkami.

Makaron wrzucamy jeszcze gorący, żeby masło się rozpuściło.

Możemy jeszcze na talerzu posypać parmezanem-zalecane 😛

Pewnie się zdziwisz, czemu w niektórych daniach Lilka dostała parmezan, a tu nie. Z serów do tej pory jadła tylko parmezan i po obróbce, w tym daniu tylko go mieszamy, więc zrezygnowałam.

Zamiast masła możesz ten makaron zrobić ze słodką śmietanką 30%.

Wersja z oregano też jest pyszna 😉

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze