Krem z fasolki szparagowej

You are currently viewing Krem z fasolki szparagowej

Krem z zielonej fasolki szparagowej, która jest dostępna sezonowo, ale zimą możesz zrobić z żółtej, która jest dostępna mrożona.

Krem z fasolki szparagowej – Składniki:

400-500g fasolki szparagowej

1 ziemniak

pół cebuli

2 ząbki czosnku

1 mały por

3 listki laurowe

2 łyżki suszonych warzyw

1 łyżka koperku (u mnie suszony)

Przygotowanie:

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i umieszczamy w garnku z pozostałymi warzywami. Zalewamy wodą i gotujemy ok. 25 minut pod przykryciem. Wyciągamy liście laurowe i blendujemy. Podałam z mozzarella mini.

Ania radzi:

Warzywa zalewamy niewielką ilością wody. Ziemniaki dajemy na dół, a fasolka może wystawać.

Zamiast suszonych warzyw możesz dać piramidkę smaku, albo zalać warzywa bulionem.

Możesz na koniec dodać trochę śmietany.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze