Jabłka w cieście

You are currently viewing Jabłka w cieście

Jabłka w cieście, które dosłownie rozpływają się w ustach! Użyłam jabłek szara reneta, więc jeśli masz okazje, żeby kupić to koniecznie spróbuj z tą odmiana.

Jabłka w cieście – Składniki:

1 jajko

2 jabłka

100ml mleka/napoju roślinnego

80g mąki (dałam 40g pszennej i 40g owsianej)

szczypta cynamonu i proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Jabłka kroimy w plastry, wycinamy środek nożykiem lub innym sprzętem np. kieliszkiem, a resztę składników ze sobą mieszamy. Ciasto najlepiej zostawić na 15min, żeby odpoczęło. Maczamy jabłko w cieście – wyjmujemy za pomocą widelca. Smażymy na złoty kolor. Porcja dla mamy i dziecka.

Ania radzi:

Dla Maluszka najlepiej usmażyć beztłuszczowo lub przetartym papierem z olejem/oliwą.

Posypuje oszukanym cukrem pudrem – mąką kokosową lub mlekiem w proszku.

Oprócz szarej renety polecam jabłka, które są mało soczyste i się nie kruszą.

A jak będziesz chciał/a wypróbować innego jabłkowego przepisu to zajrzyj tu.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ania

Pyszne. Zrobiłam większą porcję dla rodziców i malucha. Wszyscy pojedli 🥰

Paulina

Mega proste i smaczne 👍 jeszcze nie raz zrobimy:)

Karina

Pyszne! Bardzo smakowało 11-miesięcznemu dziecku. O dziwo smakowało też mężowi, a on dość wybredny 😉 Dzięki!