Gofry z kaszą kuskus i cukinią

You are currently viewing Gofry z kaszą kuskus i cukinią

Gofry z kaszą kuskus i cukinią możecie jeść na śniadanie, obiad i kolację, na słodko i na wytrawnie. A robi się je w 10 minut 😉

Składniki:

40g kaszy kuskus

1 jajko

3 łyżki oleju

5 łyżek mąki pszennej/orkiszowej jasnej

50 ml mleka*

pół łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatki:

pół małej cukinii, oliwa z oliwek (dwie łyżki), czosnek, bazylia (ewentualnie inne przyprawy).

Przygotowanie:

Kuskus zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na kilka minut (3x więcej wody niż kaszy). Miksujemy wszystkie składniki, dodajemy kuskus i mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanej gofrownicy (najlepsza do gofrów powyżej 1000W). Cukinię pokroiłam w plastry, wymieszałam oliwę z czosnkiem i bazylią, wymieszałam z cukinią. Przed goframi włożyłam na chwilę do gofrownicy.

Lilka miała pokruszony twaróg, a ja fetę. Z przepisu wychodzą 3 sztuki.

*przy alergii na BMK zamień mleko na napój roślinny

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ewa

Ile to będzie gram ugotowanej kaszy?