Budyniowe naleśniki bananowe

You are currently viewing Budyniowe naleśniki bananowe

Chyba nie ma dziecka, które nie lubi naleśniorów? 😛 Na blogu znajdziecie już kilka propozycji: biszkoptowe, klasyczne, buraczane czy szpinakowe. Tym razem miały być naleśniki budyniowe z nadzieniem bananowym, ale poszłam w eksperyment i część banana dodałam do masy 😛 i tak wyszły budyniowe naleśniki bananowe. No pycha!!!

Budyniowe naleśniki bananowe – Składniki:

1 jajko

90g banana (średni banan waży 120g)

100ml płynów (50ml mleka/50ml wody gazowanej)

opakowanie budyniu (u mnie 40g śmietankowy z Biedronki)

2 łyżki oleju rzepakowego/łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Uderzamy o blat, żeby pozbyć się pęcherzyków i smażymy na średnim ogniu. Oddzielam brzegi łopatką i przewracam rękami na drugą stronę.
Z przepisu wyszły 4 szt. Podałam z twarożkiem bananowo orzechowym (twaróg, jogurt grecki, reszta banana, łyżka masła orzechowego).

Ania radzi:

Naleśniki wychodzą bardzo delikatne i najlepiej smażyć je na patelni ok 24 cm. Jeśli użyjesz większej dodaj łyżkę mąki do masy.

Pamiętaj, żeby wymieszać masę za każdym razem przy nabieraniu ciasta.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

18 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Klaudia

Tylko mi wyszły tłuste?

Justyna

Jakie to dobre 🤤🤤🤤 az żałuję że dopiero zrobiłam

Basia

Uwielbiamy te naleśniki. Często je robimy. A dzisiaj zrobiłam tylko na mleku owsianym. Pycha 😊🥰

Ania

My dodajemy budyń do roztrzepanych jajek i smażymy z tego omlet. Następnym razem dodam do ciasta naleśnikowego 🙂

Beata

Zrobiłam dziś pierwszy raz, bo moja księżniczka ma 13 miesięcy i zaczęła mocno wybrzydzać z jedzeniem… pyszne, smakowały i mamie i córci:) Następnym razem, co najmniej podwójna porcja:)
U nas bardzo mała patelnia, bo na większej, są za duże.

Anna

Przepyszne, warto zrobić z potrójnej porcji, bo kończy się jak ja dojadajac resztki! Bardzo synkowi smakowało!

Milena

Przepyszne! Synek był zachwycony ❤️

Milena

Postanowiłam przetestować na sobie, bo to dopiero pierwsze dni RD i jeszcze mojej takich rarytasów nie serwuję, ale jestem zachwycona i zdecydowanie wrócę do przepisu w przyszłości 🙂

Beata

Pychota… Nawet bez dodatkow

Beata

90gr banana po obraniu ze skórki?

Ewa

Pycha pycha pycha!!!od razu zrobiłam potrójną porcję😊 wiedziałam co robię 😉