Jagodowa gryczanka

You are currently viewing Jagodowa gryczanka

Jeżeli jagodowa gryczanka nie przekonuje nazwą, to może przekona Was wyglądem 😉

Smak kaszy nie jest wyczuwalny, a takie śniadanie to zawsze jakieś urozmaicenie w diecie Waszej i Maluchów 😉

Składniki:

kasza gryczana biała 100g (torebka)

100g jagód (u mnie mrożone)

2 łyżki twarogu*

500ml mleka*

Przygotowanie:

Kasze namaczamy (można na noc namoczyć, a rano odlać wodę). Zalewamy mlekiem i gotujemy 15 minut dłużej niż na opakowaniu. Pod koniec gotowania dosypujemy jagody. Zdejmujemy z gazu, dodajemy twaróg i blendujemy.

Możemy dosłodzić miodem lub erytrolem wersję dla starszaka 😉

Jagodowa gryczanka – porcja dla mamy i dziecka.

Ania radzi:

Zamień mleko na napój roślinny przy alergii na BMK, a twaróg możesz pominąć.
Świetnie smakuje z truskawkami,albo malinami zamiast jagód.

Wersja owocowa smakuje mi z kaszą gryczaną białą.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ewelina

Aniu😍 trafiłam do Was z fanpage na fb Mamo podziel się jadłospisem. Korzystamy z Twoich przepisów, dzięki Tobie gotowanie dla malucha jest prostsze. Dziękuję Ci za to❤️ gryczanka to HIT! Przepysznaaaa

WIKTORIA

PRZEPYSZNA 🙂