Makaron ze szpinakiem i truskawkami

You are currently viewing Makaron ze szpinakiem i truskawkami

Kiedy w domu mam 2kg truskawek, jedyne warzywo szpinak i otwarte mleczko kokosowe po wczorajszych pysznych lodach jagodowych to powstaje makaron ze szpinakiem i truskawkami. Eksperymenty są najlepsze uwierzcie mi 😛

Makaron ze szpinakiem i truskawkami – Składniki:

100g makaronu

4 garście szpinaku

100-150ml mleczka kokosowego

8 truskawek (lub więcej :P)

1 ząbek czosnku

1 łyżka parmezanu

ser feta (opcjonalnie/POLECAM)

sól, pieprz*

Przygotowanie:

Na patelnię wlać mleczko, dodać szpinak i kilka minut gotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowany makaron, parmezan i truskawki, wymieszać i gotowe 🙂 Posyp serem feta wg uznania.

Ania radzi:

Możesz truskawki dodać na talerzu. Ważne, żeby długo ich nie podgrzewać.

Pamiętaj, że ser feta zawiera sól, podajemy takie produkty rzadko i w małych ilościach.

Zamiast mleczka kokosowego użyj śmietanki 30%.

Możesz zagęścić na koniec łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej w odrobinie wody.

Przy alergii na BMK pomiń sery.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze